Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

ΛΕΣΧΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ...

...ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης η μηνιαία συνάντηση των μελών της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης.
Αντικείμενο συζήτησης ήταν το βιβλίο του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές «ΕΡΩΤΑ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΧΟΛΕΡΑΣ», βιβλίο που γοήτευσε όσους το διάβασαν!

«Υπέροχο», «κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι την τελευταία σελίδα», «αντίθετα με άλλα βιβλία που σε οδηγούν σε γρήγορο διάβασμα, το βιβλίο του Γκ.Γκ.Μαρκές σε παροτρύνει να καθυστερήσεις την ανάγνωσή του για να έχεις περισσότερο χρόνο να το απολαύσεις», «μια ρομαντική προσέγγιση του έρωτα, χωρίς να καταλήγει μια συνηθισμένη «light» ιστορία αγάπης» ήταν μερικά χαρακτηριστικά σχόλια που ακούστηκαν στη συνάντηση των μελών και των φίλων της Λέσχης Ανάγνωσης, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε τους 20 αυτή τη φορά!
Ήταν τόσος ο ενθουσιασμός από την ανάγνωση του βιβλίου του Γκ. Γκ. Μαρκές που αποφασίστηκε –κατά παρέκκλιση της συνήθειας να εναλλάσσονται Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες- και η επόμενη συνάντηση, το Μάρτιο, να είναι αφιερωμένη στον νομπελίστα κολομβιανό λογοτέχνη και στο βιβλίο του « ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑ»!
Το ίδιο βράδυ έγινε και η κοπή της πίτας της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης με την τυχερή να κερδίζει, μαζί με τα συγχαρητήρια, τις ευχές και τα …πειράγματα -τι άλλο;- το βιβλίο του Φραντζή Φραντζισκάκη «Ενθυμού και μη λησμόνει»!
Μετά από 2 και πλέον ώρες, φίλοι και μέλη της Λέσχης άφησαν το φιλόξενο χώρο της ανακαινισμένης Δημοτικής Βιβλιοθήκης με την εντύπωση «απόψε ήμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα!», όπως θα συμφωνούσε και ο αείμνηστος Ντίνος Ηλιόπουλος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου