Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΘΕΑΤΡΟ…

ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ!
Το νέο μυθιστόρημα του μεγάλου δημιουργού Μάνου Ελευθερίου είναι ήδη (εκδοτικό) γεγονός! Συνιστά ένα είδος συνέχειας του διακεκριμένου και πολυαγαπημένου "Καιρού των χρυσανθέμων" (Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2005).
Ο Μάνος Ελευθερίου επιστρέφει στον χώρο που σταθερά τον εμπνέει, στο θέατρο, και στήνει μια συναρπαστική σύναξη ηθοποιών και θεατρικών ρόλων, λίγο πριν πέσει η αυλαία. Ρόλοι και ηθοποιοί συνδιαλέγονται, ερωτοτροπούν, αντιπαρατίθενται σ’ ένα μεθυστικό γαϊτανάκι, σε μια αλλιώτικη ιστορία αγάπης.
Ένα ποιητικό νοσταλγικό μυθιστόρημα που αποτίει φόρο τιμής στον κόσμο του θεάτρου και γεφυρώνει το φανταστικό με το πραγματικό..

Μια συναρπαστική σύναξη άυλων και αόρατων ηθοποιών και θεατρικών ρόλων οι οποίοι έπαιξαν ή ακούστηκαν στα τέσσερα θέατρα της Ερμούπολης πριν από εκατό και εκατόν πενήντα χρόνια. Αυτόν τον χώρο διάλεξαν για να λύσουν προβλήματα της αγάπης και του έρωτα, της σκηνής και της ζωής τους, να συναντήσουν οι ηθοποιοί τους ρόλους που τους βασάνισαν και, αν μπορούσαν, να ξαναφτιάξουν τις μεταξύ τους σχέσεις.
Ένα μεθυστικό απόγευμα λίγο "πριν απ' το ηλιοβασίλεμα"
Ο τίτλος του βιβλίου είναι δανεισμένος από το ομώνυμο θεατρικό έργο του Γερμανού δραματουργού Γεράρδο Χάουπτμαν.
Πάρτε μια …γεύση από το νέο μυθιστόρημα του Μάνου Ελευθερίου «ΠΡΙΝ ΑΠ’ ΤΟ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ» (Εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ)
Εάν πάλι σας έλειψε ο μεστός, λιτός, αλλά και «πνευματώδης» λόγος του Μάνου Ελευθερίου, δεν έχετε παρά να ανατρέξετε στη συζήτηση του ποιητή με τη Μπίλιω Τσουκαλά στην εκπομπή της «ΕΧΕΙ ΓΟΥΣΤΟ»! Πράγματι, έχει πολύ γούστο! Και η εκπομπή και η συζήτηση με το Μάνο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου