Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Νεόπτωχος ζητεί λύσεις επειγόντως.

Οδηγός επιβίωσης για χρεωμένους και αγχωμένους

"Χτυπά το τηλέφωνό σας για πολλοστή φορά μέσα στη μέρα και μια τσιριχτή φωνή απαιτεί το όνομα του πατέρα σας; Σας έβαψε μαύρους, άσπρους, κόκκινους ο Τειρεσίας; Νιώθετε να σας πνίγουν τράπεζες, εφορία, πιστωτές, εισπρακτικές και άλλες συμφορές; Χρωστάτε στην τράπεζα, σύμφωνοι. Αλλά μήπως η τράπεζα σας χρωστάει πιο πολλά; Είστε έτοιμοι να την κάνετε και να πείτε σε όλους «έφυγα, μη με ψάξετε»; Ε, λοιπόν, φεύγουμε μαζί. Δεν είστε μόνοι. Και ξέρετε κάτι; Υπάρχει διέξοδος για όλους. "

Αυτό το βιβλίο είναι για μας…


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΙΑΦΚΟΣ: «Νεόπτωχος ζητεί λύσεις επειγόντως»- Εκδ. ΟΞΥ

Ο Χρήστος Σιάφκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953 και σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο του Παλέρμο στη Σικελία της Ιταλίας. Έχει εργαστεί αρχικά ως ρεπόρτερ και στη συνέχεια ως υπεύθυνος τμημάτων και αρχισυντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, σχεδόν πάντα στο χώρο του πολιτιστικού ρεπορτάζ.
Συνεργάζεται πλέον με το «Επτά» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
Στη λογοτεχνία εμφανίστηκε το 1999 με το μυθιστόρημα Ένας χωρισμός (Αστάρτη). Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα Υγρός Αύγουστος (Καστανιώτης, 2004) και Γλυκιά ζωή (Ελληνικά Γράμματα, 2007) Συμμετείχε στις συλλογές διηγημάτων: Vivere pericolosamente, Chercher la… France (Αντίκτυπος 2006 και 2007, αντίστοιχα), Το λιμάνι της ζωής μου, Σου γράφω ένα γράμμα (Εμπειρία Εκδοτική, 2008) και Ιστορίες στον αφρό (Περίπλους, 2009). Έγραψε τη βιογραφία του Τάσου Ζωγράφου με τίτλο Σκηνικό ζωής (Ελληνικά Γράμματα, 2009) και του Μιχάλη Κακογιάννη με τίτλο Σε πρώτο πλάνο (Ψυχογιός, 2009).
Έχει μεταφράσει μυθιστορήματα, δοκίμια και ποίηση από τα ιταλικά.

BookSyros: Διαβάστε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συγγραφέα στο BookBar με τον τίτλο: «Δεν θέλω να ζω σε συνθήκες κατοχής στη χώρα μου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου