Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Λέσχη Λογοτεχνών Σύρου

 Την Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012, στο Ξενοδοχείο «Ερμής», έγινε η εναρκτήρια συνάντηση και σύσταση της Λέσχης Λογοτεχνών Σύρου.
Την πρωτοβουλία ίδρυσης της ΛΛΣ πήραν 5 Ερμουπολίτες, οι οποίοι θα δράσουν και δουλέψουν ως ο αρχικός πυρήνας που θα αγκαλιάσει όλους τους λογοτέχνες, παλιούς και νέους της Σύρου, αλλά και τους επίδοξους.
Ο πυρήνας αποτελείται από τον κ. Ανάργυρο Δεναξά, συγγραφέα και ποιητή, τον κ. Ευάγγελο Βουτσίνο, στιχουργό, την κα Αγγελική Δούκα, συγγραφέα, τον κ. Ξαγοράρη Ιωάννη, σκιτσογράφο και τον κ. Εμμανουήλ Τελώνη, συγγραφέα – ιστορικό.

 Στόχος της Λέσχης είναι η προαγωγή του πολιτισμού στο νησί μας, η στήριξη και ανάδειξη παλαιών και νέων συριανών ταλέντων της λογοτεχνίας, η δραστηριοποίηση στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, η τριβή όλων των ηλικιών με το βιβλίο, η ανάδειξη της ιστορίας και πολιτισμού της Σύρου και πολλά άλλα.
Ως τώρα, στο νησί μας υπήρχαν ερασιτεχνικοί θίασοι, πολιτιστικοί σύλλογοι, αναγνωστική λέσχη, λέσχη φωτογραφίας, σκακιστική λέσχη κλπ. Η Λέσχη Λογοτεχνών Σύρου έρχεται να καλύψει το κενό σε ένα τομέα που η Σύρος είναι υπερήφανη για τους δημιουργούς του, όπως Εμμανουήλ Ροϊδης, Γεώργιος Σουρής, Κωστής Μπαστιάς, Μάνος Ελευθερίου, Λουκρητία Δούναβη και πολλοί άλλοι.
Η Σύρος είναι συνώνυμη του πολιτισμού και σε πείσμα των χαλεπών καιρών δύναται να αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί και να χειρίζεται τα εμπόδια ως ευκαιρίες. Γι’ αυτό, τέτοιες ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως η ΛΛΣ, ζητούν τη στήριξη όλων, και ειδικότερα του Δήμου.

 BookSyros: Σίγουρα αξιέπαινη προσπάθεια που αξίζει να στηριχτεί και από τους επίσημους φορείς της Σύρου, αλλά και από τους απλούς πολίτες που –παρά τα καθημερινά προβλήματα- δεν ξεχνούν τον Λόγιο Ερμή, ο οποίος στάθηκε «αφορρμή» και «πηγή έμπνευσης» για τους Συριανούς από την εποχή δημιουργίας τόσο της Ερμούπολης, όσο και αυτού του ελληνικού κράτους. Η Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης χαιρετίζει την ίδρυση της Λέσχης Λογοτεχνών Σύρου, με την οποία η συνεργασία και η κοινή πορεία είναι κάτι περισσότερο από «χρήσιμη», θα λέγαμε αναγκαία! Αναμένομεν κι ελπίζουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου