Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Αγία Μνήμη

Δημήτρης Παπαχρήστος

  Άνθρωποι που πνίγονται στην εκκωφαντική σιωπή και την ερηµιά της πόλης, ζωές λεηλατηµένες στη δίνη της κρίσης. Αναστατώνονται από τις συγκρούσεις στους δρόµους, τους οργισµένους νέους, τον διάχυτο θυµό, κι αποκτούν τη δύναµη να αγωνιστούν.
O έρωτας τους ξεσηκώνει. Τότε το συναίσθηµα και η λογική σπάνε τα καθιερωµένα και τον φόβο της υποταγής και οι µνήµες επιστρέφουν οπλισµένες αντιπαλεύοντας τη φθορά του χρόνου και κάθε µορφή εξουσίας. H επανάσταση χωρίς έρωτα, είναι καταδικασµένη να αποτύχει.
Οι πρωταγωνιστές στο νέο µυθιστόρηµα "Αγία μνήμη" -εκδ.ΤΟΠΟΣ- του γνωστού συγγραφέα ∆ηµήτρη Παπαχρήστου έζησαν τον εξεγερσιακό ∆εκέµβρη του 2008, που τους έκανε να δουν την άλλη πραγµατικότητα, τη δική τους, επιστρέφοντας στο παρελθόν για να εκτιναχθούν στο µέλλον.
Αποφασίζουν να ζήσουν διαφορετικά, βάζοντας στη ζωή τους περισσότερο κίνδυνο για να αισθανθούν ασφαλείς.
Τίποτα δεν είναι δεδοµένο και τίποτα δεν πάει χαµένο.
Αυτό που σίγουρα αξίζει πιο πολύ είναι η στροφή του δρόµου και η ουτοπία, που αρκεί να την πιστέψουµε για να γίνει η πραγµατικότητα που ονειρευόµαστε.

Ο ∆ηµήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1950 στον Άγιο Γεώργιο Ιστιαίας Ευβοίας. Σπούδασε οικονοµικά στην ΑΣΟΕΕ. Αρθογραφεί στην εφηµερίδα Έθνος, είναι διευθυντής του µηνιαίου περιοδικού Πολίτες, παραγωγός και παρουσιαστής ραδιοφωνικών εκποµπών. Έχει κάνει αρκετές τηλεοπτικές εκποµπές καθώς και τρία ντοκιµαντέρ πολιτικού, ιστορικού και οικολογικού περιεχοµένου. Ζει στα Εξάρχεια από το 1968. 
Εργογραφία 
Θεατρικά έργα: Νηρέας Βάρας, Έρωτας και θάνατος στο ίντερνετ, Η Μπράχαινα, Χωρίς επιστροφή Ποιήµατα: Με το ποδήλατο, ∆ιάτρητος, Θυµός 
Μυθιστορήµατα 
Ο άλλος Κεµάλ, Το µοναστήρι να ‘ν’ καλά, Οργισµένος Άγγελος, Το άγριον όρος της ψυχής, Ο ήλιος του Μουσείου, Έξοδος ονείρου, Ζούσε τη ζωή του σαν να τη θυµόταν, Ο τρυφερόκαρδος κος Γ.Β. (Γεώργιος Βιζυηνός), Γιουχανάν 
Άλλα: Εκ των υστέρων 19+1, Το Πολυτεχνείο ζει; 30+1 (συλλογική έκδοση για τη δικτατορία), Στη ροή των νερών και των καιρών (∆ιηγήµατα µε τον ∆ηµήτρη Αρβανίτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου