Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ευχήθηκαν

“καλή αναγνωστική χρονιά”!!

Κοπή πίτας Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης

 του Γιώργου Αλβέρτη   

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν την Παρασκευή  βράδυ τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της πόλης του Ερμή.
 «Με την ανατολή του 2016 κλείσαμε τα εννέα χρόνια λειτουργίας και παρουσίας της Λέσχης» τόνισε στο χαιρετισμό του ο συντονιστής της Παναγιώτης Λίτσας, προσθέτοντας: «Εννιά χρόνια διαλέγουμε βιβλία, τα οποία μας δίνουν την αφορμή να συζητάμε.
Άλλωστε αυτό είναι και το σύνθημά μας, και βέβαια  κάθε φορά ένα βιβλίο μάς έδινε την αφορμή να συζητήσουμε. Ωστόσο δεν περιορίζαμε την συζήτηση αυτή σε πλαίσια καθαρά 'φιλολογικά' ή 'λογοτεχνικά', καθώς μας δινόταν η ευκαιρία να την προεκτείνουμε σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, με την έννοια που της δίνει και ο Αριστοτέλης.
Είναι λοιπόν το βιβλίο η αφορμή, κάθε φορά, να συναντιόμαστε και να συζητάμε. Να ανταλλάσσουμε απόψεις, να διαφωνούμε και να επιχειρηματολογούμε.
10ος χρόνος φέτος, και ελπίζουμε, όσο υπάρχουν άνθρωποι στην πόλη και το νησί μας που τους αρέσει το διάβασμα και το βιβλίο, να συνεχίσει να υπάρχει η Λέσχη Ανάγνωσης» υπογράμμισε.
Καταλήγοντας ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους με υγεία και ευτυχία για  όλο τον κόσμο και ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 ΠΗΓΗ: http://www.logotypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου