Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Στη Σύρο ο Μανούσος Μανουσάκης…

… με εκπλήξεις στις αποσκευές του!

Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης:
10 χρόνια συνεχούς παρουσίας!

Με αφορμή της παρουσίαση του βιβλίου «Οι γιοί της Γαλανής Κυράς» της συγγραφέως Δήμητρας Ιωάννου – το ερχόμενο Σάββατο στην Βιβλιοθήκη της Ερμούπολης, τα μέλη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης Παναγιώτης Κουλουμπής και Παναγιώτης Λίτσας, μιλούν στο logotypos.gr φέρνοντας στην επιφάνεια στοιχεία του Βιβλίου, η πλοκή του οποίου - αξίζει να υπογραμμιστεί - λαμβάνει χώρα στη Σύρο. 

Του Γιώργου Αλβέρτη - http://www.logotypos.gr/ 

 Να σημειωθεί ότι για το βιβλίο θα μιλήσει ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος είναι στενός φίλος της Δήμητρας Ιωάννου και για το σκοπό αυτό θα μεταβεί στο νησί τις προσεχείς ημέρες.
Ωστόσο με ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις του την βραδιά της παρουσίασης καθώς αναμένονται πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.
Όπως και στα προηγούμενα βιβλία της: «Το τραγούδι της Αννέτας», «Βαλεντίνα» και «Η γητεύτρα των Αθηνών», έτσι και στο πρόσφατο βιβλίο με τίτλο: «Οι γιοί της Γαλανής Κυράς» η Δήμητρα Ιωάννου έχει εντρυφήσει στον τρόπο ζωής, τις ντοπιολαλιές, καθώς και στον τρόπο ζωής της ντόπιας κοινωνίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο προσδίδοντας ιστορική αληθοφάνεια στην μυθοπλασία της.
Η πλοκή είναι πλούσια και το μόνο σίγουρο είναι ότι με τις ίντριγκες και τις απρόοπτες καταστάσεις που δημιουργούνται στην εξέλιξή της κανείς αναγνώστης δεν πρόκειται να πλήξει.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
 «Σύρα 1841 Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας. 
 «Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο. 
 Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα. Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια. 
 Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;»

 Το βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και παρουσιάζεται στην δημοτική βιβλιοθήκη το ερχόμενο Σάββατο με αφορμή την συμπλήρωση 10 χρόνων ύπαρξης της Λέσχης Ανάγνωσης Ερμούπολης.
 Αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ραδιοφωνικός παραγωγός Βαγγέλης Παραμάνης και ο δημοσιογράφος – ιστορικός Παναγιώτης Κουλουμπής, έχοντας ως μουσικό χαλί τις ambient μελωδίες των μουσικών Απόστολου Μάρη και Σοφοκλή Κοσκινά. 
 Στο τέλος της εκδήλωσης, θα προσφερθεί στους παρισταμένους παραδοσιακό συριανό τρατάρισμα και συζήτηση με την συγγραφέα.

 Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη εκδήλωση, και δεδομένου του περιεχομένου του βιβλίου όσο και των εκλεκτών προσκεκλημένων, επιβάλλεται όλοι οι συριανοί να δηλώσουν μαζικά παρουσία. 
Τέλος να αναφέρουμε ότι η ώρα έναρξης της εκδήλωσης είναι στις οκτώ το απόγευμα, καθώς και ότι η όλη διοργάνωση αποτέλεσε προϊόν της συνεργασίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τη Λέσχη Ανάγνωσης και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου