Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

«Η πόλη που δακρύζει»

 Σοφία Βόικου – Εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ

 "Λυπάμαι... Τα βιβλία με άρωμα ευτυχίας είναι σπάνια. Ο σινιόρε Φραντσέσκο λέει πως είναι τόσο σπάνια που πρέπει να πληρώσεις μια περιουσία για να τα αγοράσεις. Εγώ, πάλι, λέω πως, για να σου αποκαλυφθεί ένα βιβλίο ευτυχίας, πρέπει πρώτα να έχεις περάσει από όλα τα αρώματα. Να διαβάσεις πολλά... αλλιώς πώς θα καταλάβεις πως αυτό που κρατάς είναι ευτυχία;"

 Βενετία. Ένα βιβλιοπωλείο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Ένα βιβλιοπωλείο όπου επιλέγεις βιβλία με βάση το άρωμα που αναδίνουν και με τη βοήθεια της μικρής Ιρένε, που δεν ξέρει να διαβάζει. Ένας κόσμος σαγηνευτικός, από αμέτρητες εκδόσεις, σπάνιες και νέες, που τις παραδίδει τα μεσάνυχτα ένας μαυροφορεμένος άντρας με τη γόνδολά του.
 Ο Ρωμανός, ο Έλληνας με το αιρετικό αίμα, κυνηγάει με πάθος παλιά χειρόγραφα και περγαμηνές, ενώ παρασύρει σ' έναν καταστροφικό έρωτα την όμορφη Ελιζαμπέτα. Όταν η παλίρροια πλησιάζει και το νερό στη λιμνοθάλασσα φουσκώνει, η πόλη δακρύζει για να ξεπλύνει μια μεγάλη αμαρτία που βαραίνει στις πλάτες ενόχων και αθώων.

 «Η Σοφία Βόικου δημιούργησε ένα βιβλίο με φόντο την όμορφη και σαγηνευτική Βενετία γεμάτο μυστήριο, σκοτεινά μυστικά, μίση και πάθη που κρύβονται πίσω από μια μάσκα, πίσω από ένα προσωπείο που φοράνε οι άνθρωποι για να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο και αρνούνται να βγουν στο φως.
 Η γραφή της μας ταξιδεύει στα κανάλια και στα σοκάκια της, μας γεμίζει χρώματα κι αρώματα της μεσαιωνικής πόλης που υμνεί τον έρωτα, μας βάζει να περπατήσουμε πάνω στη γέφυρα των Στεναγμών και στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, να γευθούμε τις γεύσεις των Βενετσιάνων και να διασκεδάσουμε στο ξακουστό Καρναβάλι της.
 Παράλληλα μας δείχνει κι ένα άλλο πρόσωπο αυτής της πόλης, ίσως κάπως πιο σκοτεινό και μυστηριώδες, μπλέκοντας μέσα στην αφήγηση της κάτι λίγο από την ιστορία της.
 Επιβιβαστείτε στη γόνδολα, λοιπόν, και πλεύστε στα νερά της λιμνοθάλασσας και των καναλιών της Βενετίας. Και που ξέρετε… ίσως ο γονδολιέρης να σας φέρει μπροστά στην πόρτα του Libreria Mystico και η μικρούλα Ιρένε να σας τραβήξει από το μανίκι…» (https://www.goodreads.com/ )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου