Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

Ο καλός δάσκαλος…

Σε τι ξεχωρίζει; 



 «Το επάγγελμα του δασκάλου είναι ένα επάγγελμα φανταστικό, γεμάτο προκλήσεις, ανατροπές, χαρές και απογοητεύσεις. Πάνω απ’ όλα όμως προσφέρει μεγάλη ηθική ανταμοιβή σε όσους το διακονούν. Ο αντίκτυπος ενός δασκάλου έχει μεγαλύτερη εμβέλεια απ’ όσο φανταζόμαστε. Ξέρουμε ότι οι μαθητές, οι συνάδελφοι, όλοι οι άνθρωποι που μας γνωρίζουν μας αναφέρουν στις συζητήσεις τους. Μόνο εμείς μπορούμε να αποφασίσουμε τι θα λένε για εμάς».  (Todd Whitaker)

 Καλοί δάσκαλοι δεν είναι όσοι αρίστευσαν μελετώντας παιδαγωγικά ή ψυχολογία: ένας καλός δάσκαλος διαφέρει από έναν κακό στο τι κάνει στην τάξη, και όχι στις γνώσεις.
Για να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς που θέλουν να γίνουν καλύτεροι στη δουλειά τους, ο Todd Whitaker ακολουθεί έναν πρωτότυπο δρόμο: δεν παρουσιάζει παιδαγωγικές αρχές και μεθόδους, αλλά μελετά τους ίδιους τους επιτυχημένους δασκάλους. Στο φημισμένο αυτό εγχειρίδιο ο Whitaker, μια από τις κορυφαίες αυθεντίες σε θέματα υποστήριξης και παρότρυνσης εκπαιδευτικών λειτουργών, αναζητά τι είναι αυτό που κάνει έναν καλό δάσκαλο να ξεχωρίζει από τους συναδέλφους του.
Ο συγγραφέας περιγράφει, με χιούμορ αλλά και κατανόηση, τις πεποιθήσεις, τις συμπεριφορές, τις στάσεις και τους τρόπους αλληλεπίδρασης που χαρακτηρίζουν τους καλύτερους δασκάλους, και εξηγεί με απλότητα και σαφήνεια τι ακριβώς είναι αυτό που κάνουν διαφορετικά αυτοί οι δάσκαλοι.
Ο Todd Whitaker, μια από τις κορυφαίες αυθεντίες σε θέματα υποστήριξης και παρότρυνσης εκπαιδευτικών λειτουργών, αναζητά τι είναι αυτό που κάνει έναν καλό δάσκαλο να ξεχωρίζει από τους συναδέλφους του.
 Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ για όλους τους τυχερούς ανθρώπους της εκπαίδευσης! 

BookSyros: Ας μην ξεχνάμε ότι η 5η Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου