Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Διαβάστε, γιατί χανόμαστε!

Διάβασα κάπου πως «το διάβασμα είναι καταπληκτικό αντίδοτο για την κατάθλιψη. Σου φτιάχνει τη διάθεση και σε βοηθά να δεις και να ζήσεις μέσα απ’ τις σελίδες του κόσμους και γεγονότα που αν δεν διαβάσεις δε θα έρθεις σ’ επαφή ποτέ».
Τόσο καλό μας κάνει η ανάγνωση βιβλίων που στην Μεγάλη Βρετανία οι γιατροί θ’ αρχίσουν να συνταγογραφούν βιβλία! Οι δικοί μας γιατροί μάλλον απέχουν αρκετά από τέτοιου είδους συνταγογράφηση, αλλά στο χέρι μας είναι να βρούμε εμείς βιβλία που μας ταξιδεύουν και να τα διαβάσουμε ώστε να νιώσουμε τις ευεργετικές τους συνέπειες στη ζωή μας.
Την επόμενη φορά που θα ’χετε ένα μισάωρο ελεύθερο κλείστε την τηλεόραση κι ανοίξτε ένα βιβλίο. Δεν έχει σημασία το θέμα, το μέγεθος, η ύπαρξη ή μη φωτογραφιών κτλ. Σημασία έχει ότι το βιβλίο θα ευφράνει ψυχή τε και σώμα.
Άλλωστε, την ανάγνωση ευνοεί κι η εποχή, κρύο, όχι πολλές μετακινήσεις, χουχούλιασμα κάτω απ’ τις κουβέρτες.. Ποια καλύτερη και πιο εποικοδομητική συντροφιά από ένα βιβλίο;
Και για μας τους γονείς, αν θέλουμε τα παιδιά μας να αγαπήσουν το βιβλίο και να διαβάζουν παίρνοντας όλα τα οφέλη από την αγάπη για το βιβλίο, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να τα βοηθήσουμε να αγαπήσουν το βιβλίο απ’το να είμαστε εμείς οι ίδιοι βιβλιόφιλοι, να μας βλέπουν να διαβάζουμε και να απολαμβάνουμε ένα βιβλίο.
 Γιατί το βιβλίο όταν γίνεις φίλος του έχεις συντροφιά για μια ζωή που δε ζητά τίποτα και σου προσφέρει πολλά.
Όπως είπε κι η αγαπημένη, λατρεμένη συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη, "το βιβλίο είναι η μόνη ηδονή που μένει ατιμώρητη."
Διαβάστε βιβλία και χαρίστε βιβλία σε κάθε ευκαιρία!

ΠΗΓΗ: http://skotadi-fos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου