Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Λέσχη Ανάγνωσης Ερμούπολης

Συνάντηση Νοεμβρίου 

ΠΗΓΗ: Konstantinos Mangopoulos/ Face Book 

Με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης της Σύρου βρεθήκαμε τη Δευτέρα 26/11/2018,στο καλόγουστο και γιορτινά στολισμένο σαλόνι του ξενοδοχείου “Διογένης” ,να συζητήσουμε και να κάνουμε κριτική στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη "Υπουργός Νύχτας"
Συμφωνήσαμε πως πρόκειται για ένα από τα καλύτερα βιβλία που έχουμε διαβάσει! Μια επιτομή της Ελλάδας των δυο τελευταίων δεκαετιών, όπου όλα είναι ξέφραγο αμπέλι χωρίς κανόνες και περιορισμούς και όπου επιβραβεύονται η παρανομία και η διαφθορά!
Κεντρικός πυρήνας πλοκής της ιστορίας ένα γραφείο τελετών "Η Έσχατη Φροντίδα". Ένας αληθινός οίστρος επινόησης που σε κάνει να πεθαίνεις στα γέλια, αλλά και τραγικές καταστάσεις που σε σοκάρουν! Τόσο παραστατικά δοσμένα που νομίζεις τα έχει βιώσει ο συγγραφέας!

Το πάθος του τζόγου, ο κόσμος της νύχτας (ναρκωτικά, τράφικινγκ, μπράβοι και νονοί, ξέπλυμα μαύρου χρήματος..), η διαπλοκή της εξουσίας μ αυτό τον κόσμο, ο ρόλος της εκκλησίας στα παιχνίδια πολιτικής εξουσίας φωτίζονται με τεράστιους προβολείς!
 Νεολογισμοί, πραγματικά γλωσσικά λουλούδια, άριστη γνώση της γλώσσας του περιθωρίου και εντυπωσιακή απόδοση της ψυχογραφίας των ηρώων! Ο κεντρικός ήρωας. θα μείνει στην ιστορία της ελληνικής γραμματείας σαν αξεπέραστος τζογαδόρος, ανάλογος με τον παίχτη του Ντοστογιέφσκι!
Όλα λειτουργούν σαν ανατροπές, σύντομοι και ζωντανοί διάλογοι σε κρατούν σε διαρκή εγρήγορση ως το τέλος!!!
 Σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα σαν ένα από τα κορυφαία βιβλία που έχουμε διαβάσει!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου