Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Βιβλιοφιλική έκρηξη

στη Βρετανία εν μέσω πανδημίας


Το ακόμη πιο αξιοσημείωτο, βέβαια, είναι πως η αύξηση επήλθε με τα φυσικά βιβλιοπωλεία κατά το μεγαλύτερο διάστημα κλειστά· το διψασμένο για απόδραση μέσω του βιβλίου κοινό έκανε τις αγορές του βασικά online, παραγγέλνοντας όλων των ειδών τις εκδόσεις και δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στα e-books, δηλαδή τις ψηφιακές εκδοχές των βιβλίων…

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αλλά και λίγο έκπληκτοι που το βιβλίο κατάφερε να τα πάει τόσο καλά. Στη διάρκεια του lockdown, οι άνθρωποι είχαν περισσότερο χρόνο και οι περισσότεροι αναζητούσαν κάποιας μορφής απόδραση. Η αγάπη για το διάβασμα όντως ανακαλύφθηκε ξανά», δήλωσε ο πρόεδρος της Βρετανικής Ένωσης Εκδοτών, Στίβεν Λότιγκα. Η άνθηση ωστόσο φαίνεται πως συνεχίζεται και με τα βιβλιοπωλεία ανοιχτά. Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους πουλήθηκαν στη Βρετανία 3,7 εκατ. βιβλία, σημειώνοντας άνοδο 33%.

Αρκετοί βιβλιοπώλες παρατηρούν πως οι πελάτες τους περιεργάζονται και μυρίζουν τα βιβλία, κάνοντας «σαν παιδιά σε ζαχαροπλαστείο», όπως λένε χαρακτηριστικά.

 

ΠΗΓΗ: https://www.msn.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου