Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Βραβεία Πούλιτζερ 2021

Οι νικητές των φετινών βραβείων Πούλιτζερ, της υψηλότερης διάκρισης στα έντυπα μέσα ενημέρωσης, ανακοινώθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από το πανεπιστήμιο Κολούμπια.


 *Στις δημοσιογραφικές κατηγορίες κυριάρχησε η εφημερίδα «New York Times», με τέσσερα βραβεία: Δημοσιογραφικής Έρευνας, Επεξηγηματικού Ρεπορτάζ, Διεθνούς Ρεπορτάζ και Αρθρογραφίας. Το βραβείο Διεθνούς Ρεπορτάζ κέρδισε ο Ντέιβιντ Μπαρμπόζα για την έρευνά του σχετικά με τη διαφθορά στα υψηλότερα κλιμάκια της κινεζικής κυβέρνησης. Η Δημοσιογραφική Έρευνα που βραβεύτηκε αφορά το σκάνδαλο δωροδοκίας της Wal-Mart με σκοπό να κυριαρχήσει στη μεξικανική αγορά.

*Το βραβείο για το Εσωτερικό Ρεπορτάζ ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη των φετινών, 97ων Πούλιτζερ, καθώς δόθηκε σε ένα μικρό ιστότοπο, το «Inside Climate News» για την κάλυψη της κηλίδας στον ποταμό Καλαμαζού το 2010.

*Το «Associated Press» κέρδισε το βραβείο για την φωτογραφική κάλυψη Έκτακτης Είδησης με την δουλειά των φωτογράφων του στη Συρία, ενώ το βραβείο Έκτακτης Είδησης δόθηκε στην εφημερίδα Denver Post για την κάλυψη της επίθεσης σε κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο.

*Η εφημερίδα «Sun Sentinel» του Φορτ Λοντερντέιλ της Φλόριντα κέρδισε το βραβείο Κοινωνικού Έργου για την έρευνά της σχετικά με τη δράση εκτός υπηρεσίας αστυνομικών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών.

*Το βραβείο Πεζογραφίας κέρδισε το μυθιστόρημα για τη Βόρεια Κορέα του Άνταμ Τζόνσον, ο οποίος επί τρία χρόνια έκανε έρευνα για το βιβλίο του. Διηγείται την ιστορία ενός ήρωα του στρατού, ο οποίος πέφτει σε δυσμένεια.

*Το βραβείο Θεατρικού Έργου δόθηκε στο «Disgraced» του Αγιάντ Αχτάρ, το βραβείο ποίησης στο «Stag's Leap» της Σάρον Ολντς και το βραβείο Μουσικής στο έργο της Κάρολιν Σο «Partita for 8 Voices».

*Τέλος το βραβείο Βιογραφίας δόθηκε στο έργο του Τομ Ρέις The Black Count: Glory, Revolution, Betrayal, and the Real Count of Monte Cristo.

 

ΠΗΓΗ: https://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου