Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

«Καλή αναγνωστική χρονιά!»

 Στον γνώριμο κι αγαπημένο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης  τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης «Μάνος Ελευθερίου», η οποία, ας σημειωθεί, διανύει ήδη τον 17ο χρόνο λειτουργίας της, συμμετείχαν στην καθιερωμένη μηναία συνάντησή τους. Αντικείμενο συζήτησης ήταν «Το βιβλίο της εγγονής μου» της Μάρω Βαμβουνάκη.

Της συζήτησης, ωστόσο, προηγήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας για το νέο έτος 2024!

Παρών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής ήταν ο δημοτικός σύμβουλος  κ. Δομένικος  Σαγκινέτος, εντεταλμένος υπεύθυνος της δημοτικής μας βιβλιοθήκης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλα τα μέλη «καλή χρονιά, με υγεία, διάθεση δημιουργίας και πολλές αναγνώσεις βιβλίων»!

Μετά τον κ. Σαγκινέτο  ευχήθηκαν τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης η νέα χρονιά να φέρει σε όλους «υγεία, χαμόγελα, επιτυχίες σε κάθε προσπάθεια και –φυσικά- ακόμη περισσότερη διάθεση για ανάγνωση βιβλίων!


Με καλή διάθεση και σε ευχάριστο, γιορτινό κλίμα ακολούθησε η συζήτηση για το βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη, πολλά σημεία του οποίου στάθηκαν αφορμή για συζήτηση και στοχασμό σχετικά με την ευτυχία που φέρνει ο ερχομός ενός παιδιού, αλλά και οι ευθύνες που επωμίζονται οι γονείς, ενώ ο παππούς και η γιαγιά νιώθοντας ακόμη μεγαλύτερη ευτυχία συμμετέχουν κι αναλογίζονται τα χρόνια που ήσαν εκείνοι  γονείς!

Κατά γενική ομολογία το «βιβλίο της εγγονής μου» «δέχτηκε» πολλά θετικά σχόλια για την ευαισθησία με την οποία προσεγγίζει η συγγραφέας το θέμα δίνοντας αφορμή στον αναγνώστη να σκεφτεί το δικό του παρόν ή παρελθόν , παρά το γεγονός ότι η Μάρω Βαμβουνάκη καταγράφει τις δικές της προσωπικές εμπειρίες και σκέψεις, με τις οποίες αγγίζει τις ευαίσθητες χορδές τόσο των γονιών όσον και των παππούδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου