Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024

«Πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία»

 Τέρι Ίγκλετον – Εκδόσεις  ΠΕΔΙΟ

 Από τον μετρ της λογοτεχνικής κριτικής, μια πνευματώδης μελέτη για το πώς να διαβάζουμε με μεγαλύτερη οξυδέρκεια, καλύτερη κατανόηση και περισσότερη απόλαυση                                             (Michael Lindgren, Washington Post )

 

Τι καθιστά ένα λογοτεχνικό έργο καλό ή κακό; Πόσο ελεύθερα μπορεί να το ερμηνεύσει ο αναγνώστης; Θα μπορούσε ένα παιδικό τραγουδάκι να ξεχειλίζει από συγκαλυμμένη απέχθεια, εχθρότητα και επιθετικότητα;

Σε αυτό το προσιτό, οξυδερκές και διασκεδαστικό βιβλίο, ο Τέρι Ίγκλετον εξετάζει τα παραπάνω ενδιαφέροντα ερωτήματα και όχι μόνο.

Το "Πώς να διαβάζουμε λογοτεχνία" είναι το ιδανικό βιβλίο για όλους τους αναγνώστες που επιθυμούν να κατανοήσουν βαθύτερα τη λογοτεχνία και να απολαύσουν μια πλουσιότερη αναγνωστική εμπειρία.

Με τον έγκυρο όσο και ιδιοσυγκρασιακό τρόπο του, ο συγγραφέας μάς προσφέρει χρήσιμα σχόλια για τον κλασικισμό, τον ρομαντισμό, τον μοντερνισμό και τον μεταμοντερνισμό, μαζί με συναρπαστικές και ευφυείς παρατηρήσεις σχετικά με το έργο μιας πλειάδας συγγραφέων, από τον Σαίξπηρ και την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έως την Τζέιν Όστεν και τον Σάμιουελ Μπέκετ.

 ΠΗΓΗ: https://www.ianos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου