Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Τα βιβλία νίκησαν το ποδόσφαιρο!

 



 Μολονότι το Μιλάνο φιλοξενεί δύο από τις σημαντικότερες ομάδες ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο, τη Μίλαν και την Ίντερ, οι κάτοικοι της πόλης ξόδεψαν το 2022 πολύ περισσότερα χρήματα για βιβλία παρά για αγορές σχετικές με το ποδόσφαιρο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ιταλική Ένωση Εκδοτών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, πέρυσι οι κάτοικοι του Μιλάνου ξόδεψαν 167,2 εκατομμύρια ευρώ για βιβλία και άλλα αντικείμενα που σχετίζονται με τα βιβλία, ξεπερνώντας κατά πολύ τις δαπάνες για το ποδόσφαιρο (104,4 εκατ. ευρώ), για συναυλίες ποπ και ροκ μουσικής (102 εκατ. ευρώ), για κλαμπ (51 εκατ. ευρώ), για εκθέσεις (27,5 εκατ. ευρώ), για όπερα (21,2 εκατ. ευρώ), για θέατρο (18,4 εκατ. ευρώ) και για σινεμά (17,6 εκατ. ευρώ). Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο ότι οι κάτοικοι του Μιλάνου αντιπροσώπευαν το 2022 το 12% της συνολικής εθνικής δαπάνης για βιβλία, εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία αυτά, ο σύμβουλος πολιτισμού του Μιλάνου, Τομάζο Σάκι, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όταν, στα σχόλιά μας και στις δηλώσεις μας, επιβεβαιώνουμε ότι το Μιλάνο είναι η πρωτεύουσα της ψυχαγωγίας, των εκδόσεων, της μουσικής ή της ανάγνωσης, το πράττουμε έχοντας επίγνωση όχι μόνο των εν λόγω αριθμών, αλλά και των άλλων, που δεν περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη σημαντική μελέτη – για παράδειγμα, αριθμών που έχουν να κάνουν με δωρεάν εισόδους σε εκθέσεις και μουσεία. Είναι μια συνειδητοποίηση που μας γεμίζει περηφάνια, αλλά μας βαρύνει και με την ευθύνη για περαιτέρω πολιτιστική ανάπτυξη».

 ΠΗΓΗ: https://diastixo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου